Bel ons0515 - 58 00 81

Nieuws

Het onderwijs wordt steeds flexibeler en informeler. De jongeren van nu komen terecht in de meest geavanceerde wereld ooit! In deze wereld is alles steeds meer gedigitaliseerd. Van het basis- en middelbaar onderwijs tot aan de universiteit. In deze wereld gaat het om leren en experimenteren. En geen one-size-fits-all benadering meer. Maar welke trends gaan de komende jaren nu écht een beslissende rol spelen in het onderwijs? 

1. Onderwijs op afstand
Verwacht wordt dat onderwijs op afstand en online leren flink gaat groeien. Volgens Forbes zo'n 15% per jaar! Het biedt jongeren namelijk de mogelijkheid om bepaalde vakken en skills te leren die ze niet in hun vakkenpakket hebben.

2. Je leven lang leren
Vanwege de bizar snelle technologische ontwikkelingen, kunnen bepaalde skills al snel achterhaald zijn. Je leven lang blijven leren is dan ook bijna een vereiste.


3. Extended Reality (XR)
Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) vallen onder de term Extended Reality En deze technologieën zullen de komende jaren snel hun plek vinden binnen het onderwijs. 

4. Artificial Intelligence in de klas
We staan er misschien niet bij stil, maar we gebruiken allemaal Artificial Intelligence (AI) in het dagelijks leven. In het onderwijs kan het feedback geven en laten zien waar een leerling mogelijk extra begeleiding nodig heeft. 

5. Micro- en nano-learning
Micro-learning levert informatie (vaak op een simpele manier) binnen 15 minuten met specifieke leerdoelen. Nano-learning is de compacte vorm van micro-learning. 
Bron: onderwijsland.com